Naar hoofdinhoud

Vrijwilligerswerk bij Charim

Wil je graag iets betekenen voor een ander? Overweeg dan het vrijwilligerswerk in de ouderenzorg. Bij Zorggroep Charim hebben we veel handen nodig op de verschillende locaties. Als vrijwilliger draag je bij aan een fijne dag voor de bewoners en cliënten en dat kan op een manier die bij jou past. Je bent van toegevoegde waarde!

Klik hier om de vacatures te bekijken.
Direct aanmelden? Dat kan hier via het aanmeldformulier.

Zet jouw talenten in

Op elke locatie van Charim zijn vrijwilligers en mantelzorgers actief. Kijkend naar jouw talenten, hebben wij ongetwijfeld een prachtig plekje voor jou als vrijwilliger op één van onze locaties. Sommige vrijwilligers zijn al jarenlang verbonden aan Charim. Als jij je bij ons aanmeldt als vrijwilliger, bekijken we samen wat je graag doet. Dat kan echt van alles zijn. Van begeleiden naar de kerkdienst tot ondersteunen bij creatieve activiteiten. En van koffieschenken tot samen spelletjes doen. Extra aandacht en aanspraak betekent veel voor bewoners en cliënten. 

Wat betekent vrijwilligerswerk bij Charim?

Het is dus voor bewoners erg belangrijk om mee te doen met sociale activiteiten. Daarin heb jij als vrijwilliger een belangrijke rol. Je maakt zo de wereld van een bewoner een stukje mooier. Daarmee levert het werk je veel waardering op. Je wordt met open armen ontvangen, zowel door bewoners als medewerkers. Je kunt doorgaans volledig zelfstandig werken en wij vinden het leuk als je zelf initiatieven aandraagt.

'Je maakt de wereld van een bewoner een stukje mooier.'

Zo bouw je al doende een band op met de bewoners. Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen levensgeschiedenis, interesses en hobby’s. En iedere bewoner krijgt graag op een andere manier aandacht. De een houdt van spelletjes, de ander van gezellig kletsen. En nog weer een ander gaat graag naar buiten. Als vrijwilliger heb je alle aandacht voor de bewoner. Zo geef jij hen een fijne dag.

Goede ondersteuning en duidelijke taakomschrijving

Als je bij ons vrijwilligerswerk doet, ondersteunen wij je daarbij. Je kunt rekenen op goede begeleiding en een duidelijke taakomschrijving. Na een proefperiode leggen we de afspraken vast in een vrijwilligersovereenkomst. Het is daarmee duidelijk wat we van elkaar kunnen verwachten. Vrijwilligerswerk is wel vrijwillig maar niet vrijblijvend. Want dat er een beroep wordt gedaan op je betrokkenheid en je vermogen met mensen te kunnen omgaan, spreekt voor zich. Bijvoorbeeld door een luisterend oor te zijn. Uit ervaring weten we dat bewoners dat zeer waarderen. Voor hen ben jij die ‘gewone’ man of vrouw van buiten en dát zorgt in hun ogen voor een aangenaam leefklimaat!

Natuurlijk helpen we je graag op weg. Daarom word je bij aanvang van je vrijwilligerswerkzaamheden ingewerkt door een medewerker of een ervaren vrijwilliger. Ook ontvang je bij het kennismakingsgesprek (en als bijlage bij de vrijwilligersovereenkomst) een 'Algemeen Vrijwilligersprofiel' als informatiebron.
Indien mogelijk organiseren de vrijwilligerscoördinatoren twee keer per jaar een scholings- of thema-avond.

Zorggroep Charim is een christelijk zorgorganisatie voor liefdevolle zorg die verder gaat. Je richt je in je vrijwilligerswerk samen met ons op de persoonlijke dromen, wensen en verlangens van de bewoners. Dat is waar het om draait!

Vacatures Vrijwilligers (59)

Bekijk alle vrijwilligers vacatures