Naar hoofdinhoud

Vrijwilligerswerk bij Charim

Wil je graag iets betekenen voor een ander? Misschien is vrijwilligerswerk bij Charim iets voor je. Op elke locatie van Charim zijn vrijwilligers en mantelzorgers actief. In huiskamers en dagbestedingen. Samen draag je bij aan een fijne dag voor onze bewoners en bezoekers. Op een manier die bij je past. Als vrijwilliger ben je onmisbaar. Iets voor jou? Meld je aan en we bekijken samen de mogelijkheden!

Zet je talenten in

Bij Charim werken meer dan 1300 vrijwilligers. Sommige vrijwilligers zijn al jarenlang verbonden aan Charim. Als je je bij ons aanmeldt als vrijwilliger, dan bekijken we samen wat jij graag doet. Dat kan echt van alles zijn. Van begeleiden naar de kerkdienst tot ondersteunen bij creatieve activiteiten. En van koffieschenken tot samen spelletjes doen. Kortom, bij ons kun je je talenten inzetten.

Geef bewoners een fijne dag

Werken als vrijwilliger geeft veel voldoening. Onze bewoners en onze medewerkers zijn je dankbaar. Al doende bouw je een band op met de bewoners. Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen levensgeschiedenis, interesses en hobby’s. En iedere bewoner krijgt graag op een andere manier aandacht. De een houdt van spelletjes, de ander van gezellig kletsen. En nog weer een ander gaat graag naar buiten. Als vrijwilliger heb je alle aandacht voor de bewoner. Je geeft hen een fijne  dag.

Goede ondersteuning en duidelijke taakomschrijving

Als je bij ons vrijwilligerswerk doet, dan ondersteunen we je daarbij. Je kunt rekenen op goede begeleiding en een duidelijke taakomschrijving. Na een proefperiode leggen we afspraken vast in een vrijwilligersovereenkomst. Het is daarmee duidelijk wat we van elkaar kunnen verwachten. Want vrijwilligerswerk is wel vrijwillig maar niet vrijblijvend. Om je goed op weg te helpen, kun je via ons allerlei scholingsprogramma’s volgen. We werken hiervoor samen met Veens Vrijwilligers College (VVC). Deze organisatie biedt allerlei scholingen aan vrijwilligers in de zorgsector.

Meer weten over vrijwilligerswerk bij Charim? Ga naar vrijwilligerbijcharim.nl.

 

Vacatures Vrijwilligers ()

Bekijk alle vrijwilligers vacatures »