Naar hoofdinhoud

Werken en leren in de zorg - BBL

Ga je graag aan de slag in de zorg en heb je nog geen opleiding? Jaarlijks volgen bij ons enkele tientallen jongeren en zij-instromers een BBL-traject. BBL staat voor Beroeps Begeleidend Leren. Je werkt een aantal dagen per week bij ons en gaat 1 dag per week naar school. Je verdient al direct een startsalaris. Klinkt dat als muziek in jouw oren? Laat het ons weten en we gaan om tafel.

Kies voor de mbo-opleidingen Verzorgende IG of Verpleegkunde
Je kunt bij ons een BBL-traject volgen voor de mbo-opleidingen Verzorgende IG of Verpleegkunde. Je krijgt bij ons een werkbegeleider, voor ondersteuning en advies. Je draait direct mee in het team. Samen met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor de zorg en het welzijn van onze cliënten. Al werkende ontwikkel je vakkennis en je sociale en communicatieve vaardigheden.

Eerst een assessment
Natuurlijk wil je graag zeker weten dat de BBL-opleiding echt bij jou past. Ook wijzelf vinden dat prettig. Daarom nemen we altijd eerst een assessment bij jou af. Dat  maakt duidelijk of jij het opleidingsniveau aankunt. Is dat het geval? Dan onderteken je een leerarbeidsovereenkomst. Je krijgt een salaris conform de CAO-VVT. De opleidingskosten komen in veel gevallen voor rekening van Charim. En afhankelijk van je contracturen vergoeden wij een deel van je schooluren. 

Stap over naar Charim en leer verder
Ben je bijna klaar met de opleiding tot verzorgende-IG en wil je doorleren voor verpleegkundige? Denk dan eens aan de overstap naar Charim. We vertellen je graag meer.

Verdieping en verbreding
Je blijft leren bij Charim. Ook als jij je diploma op zak hebt. Zo kan je bij ons de opleiding tot gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie (GVP) volgen, of een specialisatie doen na jouw opleiding verpleegkunde. Dus wil jij je blijven ontwikkelen in je vak? Zorgen we voor!

Solliciteren doe je zo
Word je wel heel enthousiast van een leerwerktraject bij Charim? Bekijk onze vacatures en ontdek of de functie die jij wilt erbij staat. Je kan ook een open sollicitatie sturen. Doen hoor! Geef daarbij duidelijk aan dat je wilt werken én leren. We nodigen je dan uit voor een gesprek. Samen bekijken we naar de meest geschikte opleiding voor jou.

Ga naar de actuele vacatures van Charim