Naar hoofdinhoud

Werken in de wijkverpleging

‘De vrijheid door na elk zorgmoment de frisse buitenlucht in te kunnen ademen,
maar vooral de vrijheid om zelf beslissingen te mogen nemen in de zorgverlening
in samenspraak met de cliënt’ - wijkverpleegkundige bij Charim 

Werken in de wijkverpleging is: 

 • Afwisselend, geen dag hetzelfde! 
  Je bent niet alleen bezig met de direct zorgverlening, maar bij Charim heb je ook aanvullende taken of aandachtsgebieden. Waar je talent of interesse ligt, daar kan je jezelf in specialiseren en verder ontwikkelen! 
   
 • Unieke werkplek
  De cliënten wonen nog thuis én daardoor kom je bij mensen thuis. Iedere keer is dit een unieke werkplek. Dat geeft je een kijkje in iemand keuken (soms letterlijk!) waardoor je de cliënt écht leert kennen. Je kan verder kijken dan het zorgmoment en ziet als er veranderingen nodig zijn in de zorgverlening. 
   
 • Veel vrijheid 
  In de wijkverpleging werk je meestal zelfstandig en ga je alleen naar cliënten toe. Maar je staat er nooit alleen voor, als team help je elkaar met adviezen in de teamoverleggen of onderlinge momentjes waarin jullie sparren. De vrijheid merk je ook tijdens je werkdag. Je voelt letterlijk de wind in je haren als je fietst naar een volgende cliënt. Dat doen we op elektrische fietsen of je kunt gebruikmaken van een Charim-dienstauto. Even een moment om je vorige zorgmoment af te sluiten en je voor te bereiden op een nieuw zorgmoment bij een nieuwe cliënt. 

Bij Charim kun je aan de slag in de wijkverpleging als: 

 • Verzorgende IG 
 • Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) 
 • Verpleegkundige 
 • of als Leerling, want ook als je geen opleiding of ervaring hebt in de zorg, kun je bij Charim aan de slag als leerling-verzorgende of leerling-verpleegkundige in de wijk. 

Ontdek vrijblijvend jouw baan in de wijkverpleging

Een stap naar de wijkverpleging is misschien nieuw voor je. Laat je vooral door ons informeren of een baan in de wijkverpleging bij je past. Als je je gegevens achterlaat, nemen wij vrijblijvend contact met je op om te kijken of je bij Charim aan de slag kunt. 

Onze vacatures in de wijkverpleging

Onze verhalen

Over Charim 

Bij Charim doe je betekenisvol werk vanuit liefde. Wij zijn een christelijke ouderenzorgorganisatie voor liefdevolle zorg die verder gaat. Liefde voor je cliënten, voor je collega’s en voor je vak. Samen willen we de dromen, wensen en verlangens van onze cliënten realiseren. Herken jij jezelf hierin? Dan is een baan bij Zorggroep Charim iets voor jou. Ga samen met ongeveer 1700 medewerkers en 1000 vrijwilligers aan de slag met vraaggerichte zorg aan ouderen in de regio Veenendaal en Zeist.