Naar hoofdinhoud

Van vrachtwagencabine naar teampost: ‘Ik ben hiér op m’n plek!’

Wim is één van onze zijinstromers. Dat zijn nieuwkomers in de zorgsector die werken in de zorg combineren met een volwaardige opleiding tot zorgverlener. Wim was eerst vrachtwagenchauffeur maar werd er, naar eigen zeggen, ‘doodongelukkig’ van: “Het is de beste keuze in mijn werkleven die ik gemaakt heb: ik ben in de zorg op mijn plek en niet in de cabine van een vrachtwagen!”

  

Roer om
Vier jaar geleden waagde Wim de sprong. Jarenlang zat hij op de vrachtwagen. “In het begin was het mooi werk. Veel vrijheid om je werk zelf te bepalen. Maar na jaren was het tijd om het roer om te gooien. Ik zat niet meer lekker in mijn vel en ik miste het om van betekenis te kunnen zijn, om echt iets te kunnen doen voor een ander.”

Zoektocht
“Ja, en dan. Dan moet je onderzoeken bij jezelf naar wat je wél voldoening geeft. Dat was nog wel een zoektocht voor me. De zorg, dat wilde ik verkennen. Maar waar begin je?” Charim kwam via zijn tante op zijn pad en Wim mocht gelijk een middag meedraaien in één van de zorglocaties. “Gewoon, vrijblijvend kon ik meelopen met iemand. Dat was fijn en gaf mij in een relaxte sfeer de kans om even proeven wat werken in de ouderenzorg nu precies is.”

Verkennen
“Die meeloopdienst heeft mijn beeld over de ouderenzorg wel echt verandert: Je bent in de zorg altijd van betekenis. In de momenten dat je een bewoner verzorgt of verpleegt, maar ook in het ‘gewoon er zijn en aandacht hebben’. Meteen ervoer ik al de waardering vanuit de bewoners en de voldoening die het mij gaf. Het werken als team was ook nieuw voor me. Je doet het niet alleen in de zorg, met elkaar regel je wat de bewoners nodig hebben. Dat was wel even anders dan ik gewend was tijdens de vrachtwagenritten.”

Gewoon doen
Wim is vorig jaar geslaagd voor de opleiding tot Verzorgende IG. “Kijk, de opleiding heeft me behoorlijk vrije tijd gekost. Eén keer per week naar school en daarbij de studieopdrachten, naast de nieuwe baan in een compleet andere branche. Maar als ik terugkijk, zit ik nu écht helemaal op mijn plek, in de ouderenzorg. Die stap had ik veel eerder moeten zetten! Voor wie dit leest en twijfelt, wil ik zeggen: niet blijven twijfelen, maar gewoon een keertje meelopen. Dan weet je vanzelf of het bij je past, of niet!”

Blijven leren
Wim is niet meer te stoppen met leren. Inmiddels volgt hij bij Charim de opleiding tot Verpleegkundige. “Daarna gun ik mezelf even wat rust, maar niet te lang, want het combineren van leren en werken dat bevalt mij wel!”, lacht Wim.

Twijfel je over de overstap naar de ouderenzorg? Loop dan ook mee, net als Wim, en verken vrijblijvend en laagdrempelig of jij helemaal op je plek bent bij Charim! Laat je gegevens hieronder achter en we nemen contact met je op.

Ja, ik wil informatie of meelopen

Laat je gegevens hieronder achter en verken vrijblijvend of Charim bij je past!