Naar hoofdinhoud

Zij-instromen in de wijkverpleging? Doen!

Na een aantal jaren bij een basisschool als administratief medewerkster en coördinator van de tussen schoolse opvang te hebben gewerkt was het tijd voor iets anders. Werken in de zorg heeft me altijd leuk geleken maar met opgroeiende kinderen had ik te weinig tijd voor een opleiding. Een vriendin, met zorgachtergrond, begon aan een 1-jarige opleiding bij Charim en toen ben ik uit nieuwsgierigheid ook op de website van Charim gaan kijken. En zo begon mijn omscholingsavontuur!

Inmiddels werk ik als zij-instromer 21 uur bij de wijkverpleging en ga ik elke maandag naar school. Naast werk en school ben ik voor de opleiding gemiddeld ongeveer 6 uur per week aan huiswerk kwijt. Deze opleiding (MBO niveau 3) kun je in 2 jaar afronden. De Zorg en Werkacademie in Ede is een kleinschalige en hele fijne school. Mijn elf klasgenoten zijn heel divers, we hebben allemaal een andere achtergrond. Momenteel werken we op verschillende locaties binnen Charim. In mei gaan we rouleren en komen we op een andere plek te werken.

Binnen de wijkverpleging heb ik een vaste begeleider. In het begin heeft zij me overal mee naar toe genomen en inmiddels ga ik ook zelfstandig op pad. In de wijkverpleging werk je vrij zelfstandig en vaak alleen. Dit was ik al gewend vanuit mijn vorige baan maar het is natuurlijk ook leuk om af en toe een collega te zien. De combinatie die de wijkverpleging biedt tussen binnen en buiten in de wijk vind ik erg leuk. Als ik in de Freuleflat werk kom ik regelmatig op kantoor en kan ik overleggen met collega’s. Het mooie aan werken in de wijk is de vrijheid die je hebt. Als ik een vraag heb is mijn collega maar een telefoontje van me verwijderd. Het voelt fijn om onze cliënten te kunnen helpen, als ik bij een cliënt binnenstap word ik begroet met een grote glimlach.

Voor mij is de combi van een betaalde baan en daarnaast leren voor verzorgende IG een prachtige kans waar ik tot op heden geen spijt van heb. Omdat ik het werk met ouderen zo leuk vind heb ik de intentie om hierna de verpleegkundige opleiding te gaan volgen.