Naar hoofdinhoud

Jij wordt gezien bij Charim! #stage

Hoi! Mijn naam is Fleur Veltman en ik ben momenteel werkzaam als stagiaire op de P&O afdeling bij Zorggroep Charim. De stage is onderdeel van mijn derde studiejaar Human Resource Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Benieuwd naar mijn stage-ervaring? Lees dan snel verder!

Toen ik hier net begon aan mijn tien maanden durende stage was het wel even omschakelen. Normaal gesproken zat ik in de schoolbanken, maar nu was het tijd om mijn opgedane kennis-en vaardigheden toe te gaan passen in de praktijk. In eerste instantie klonk tien maanden erg lang, maar nu ik erop terugkijk vind ik het een perfecte periode waarin ik veel heb geleerd, meegemaakt, gezien en gedaan.

Als stagiaire liggen mijn basistaken bij Recruitment. Ik houd mij dus vooral bezig met de werving- en selectie van nieuwe (zorg)medewerkers. Om dit goed onder de knie te krijgen en het proces te snappen, begon ik eerst met het ondersteunen van de administratieve taken. Hieraan kan je denken aan het doornemen van CV’s, het versturen van uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken en het onderhouden van contact met vacaturehouders en sollicitanten. Naarmate de tijd vorderde, kon ik deze taken zelfstandig uitvoeren. Ik kreeg hierdoor meer zelfvertrouwen en toen besloot ik dat het tijd werd om meer rond te kijken en aan te sluiten bij nieuwe projecten. Naast Recruitment heb je namelijk nog drie andere teams: Advies, Arbo & Verzuim en Leren & Ontwikkelen. Door ook met hun mee te kijken, krijg je alle HR facetten mee en dat wil je juist als stagiair. Je wilt namelijk zoveel mogelijk zien en leren. Zij geven je trouwens daar ook alle ruimte en vrijheid voor binnen de afdeling, dus dat is erg fijn!  

Verder merk ik dat ik onwijs gegroeid ben door de maanden heen, zowel op persoonlijk vlak als op werkgebied. Dit komt vooral door de goede begeleiding en alle betrokken collega’s. Iedereen heeft mij onwijs geholpen en zij gaven mij ook echt het gevoel dat ik een volwaardig lid was binnen het HR team.

Kortom, ik ben zeer tevreden over mijn stageperiode bij Zorggroep Charim. Ben jij zelf nu ook student? En nog op zoek naar een leuke en leerzame stageplaats? Bekijk dan nu onze vacature op:
https://werkenbijcharim.nl/vacatures/v21.0043-hr-stagiair

Wie weet, word jij wel de nieuwe HR-stagiair(e)!