Naar hoofdinhoud

‘Als betrokken teamleider zit je door de organisatielijnen verweven’ 

Jannie Timmer is nu anderhalf jaar teamleider in De Engelenburgh, een zorglocatie van Charim in Veenendaal. Ze werkt bijna vijftien jaar bij de zorggroep en groeide van zorgprofessional in de nachtdienst, coördinator van het vrijwilligerswerk, praktijkopleider naar de rol van teamleider. In haar functie wil ze zichtbaar en benaderbaar zijn voor iedereen.  

‘Als teamleider ben je verantwoordelijk voor verschillende teams die in de zorglocatie werken. Van teams met zorgverleners, huishoudelijke medewerkers en welzijnsmedewerkers. Het zijn grote teams die ieder hun eigen manier van werken hebben. Wat ik ontzettend belangrijk vind in mijn rol is zichtbaar zijn. Door bewust en benaderbaar in de locatie rond te lopen, hoor en zie je veel en word je een betrokken teamleider. Alleen dan kun je oog hebben voor de medewerkers zelf en hun veranderde vraag in wat zij nodig hebben om de zorg te kunnen verlenen.’ 

Verantwoordelijkheid  
‘Je bent voorwaardenscheppend bezig als teamleider. Die rol pak je vanuit je verantwoordelijkheidsgevoel, omdat je staat voor de kwaliteit van zorg. Het rondkrijgen van de werkroosters is bijvoorbeeld altijd een tijdrovende klus, maar ook een mooie uitdaging vind ik. Door de wandelingen in de gang, weet ik wat er speelt bij de medewerkers. Als betrokken teamleider ben je verweven met alles. Je neemt als teamleider niets over, maar helpt bij het zoeken naar oplossingen en alle mogelijkheden. Als het einde van de dag, wanneer het rooster rond is en iedereen tevreden, dan heb ik voldoening.’  

Fijne werkplek vol kansen   
‘Charim is voor mij een hele fijne werkplek waar ik mijzelf kan ontwikkelen. Zo volg ik een managementopleiding die past bij de functie van teamleider. Ik ben blij met deze kans om zelf ook verder te groeien. Ik vind al snel iets saai, maar bij Charim heb ik dat nog niet. Ook de zorggroep is in beweging en dat maakt het werk als teamleider vernieuwend. Ik word blij vooruitgang en de ruimte die ik bij Charim krijg om daar aan bij te dragen.’  


Ook teamleider bij Charim worden? Dat kan in verschillende Charim-locaties in Veenendaal, Rhenen, Amerongen en Zeist.

Bekijk de vacature