Naar hoofdinhoud

Ontdek werken bij Charim tijdens de Open Dag

Speciaal voor mensen die al in de zorg werken of voor wie benieuwd is hoe het werken in de zorg is, organiseert Zorggroep Charim een Open Dag. Op donderdag 1 december zet zorglocatie Spathodea van 15.00 tot 20.00 uur haar deuren open om bezoekers kennis te laten maken met het werken in de locaties, bij het Flexbedrijf of de wijkverpleging. Ook zijn er onder andere interactieve workshops waarbij deelnemers meer leren over de manier waarop Charim werkt aan innovatieve en passende zorg.
  
Ontmoet Charim

Het werken bij de zorggroep staat centraal tijdens de Open Dag. Elke Charim-locatie heeft specifieke doelgroepen, een eigen cultuur en uniek karakter. Bezoekers ontmoeten de zorgprofessionals die werken in de Amandelhof, De Looborch en Spathodea in Zeist en uit Groenewoude in Woudenberg. Tijdens die gespreken leren bezoekers de eigenheid van iedere locatie kennen en ontdekken zij hoe het is om te werken in de ouderenzorg via de zorgprofessionals zelf. Ook is er uiteraard alle ruimte om vragen te stellen over het werken. Daarnaast geeft Amandelhof een eerste kijkje in de gloednieuwe zorglocatie die volgend jaar wordt gebouwd vanuit Charims visie op wonen, leven en werken in de toekomstige ouderenzorg.
 
Ervaar de ouderenzorg

Door een rondleiding in Spathodea beleven mensen de sfeer, het wonen en het werken in een woonzorglocatie. Met demonstraties van zorgverleningshulpmiddelen ervaren de bezoekers hoe het is om afhankelijk te zijn van zorg.
  
Ontdek baan- en opleidingskansen

Deze Open Dag is een laagdrempelige en vrijblijvende manier om te ontdekken welke baankansen en opleidingsmogelijkheden er zijn binnen Charim. Zo is bijvoorbeeld het flexbedrijf aanwezig om meer te vertellen over Flexibel Werken bij de zorggroep. Ook kunnen bezoekers terecht voor informatie over opleidingen. Wie bijvoorbeeld de carrièreswitch naar de zorg overweegt, kan alle vragen stellen aan de aanwezige opleidingenadviseurs. 

Kennis opdoen met workshops
Naast de kennismaking, wil Charim als zorggroep ook haar kennis en ervaringen delen tijdens de Open Dag. Bijvoorbeeld met workshops, deze zijn doorlopend of op verschillende tijden gepland. Een greep:
- Charim Wijkverpleging, die zorg aan huis verleent, laat in een workshop zien op welke innovatieve manieren er gewerkt wordt aan passende zorg in de wijk.
- Met een groepsgesprek wil Charim-locatie Groenewoude haar kennis delen over Dementtalent, een werkwijze om mensen met dementie in hun kracht en talent te zetten.
- De kwaliteitsverpleegkundige in Spathodea laat in een interactieve workshop zien hoe belangrijk de rol van de verpleegkundige is in de ouderenzorg en kijkt daarbij ook naar de toekomst.

Wie wil, is van harte welkom om aan te schuiven. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Op de website www.werkenbijcharim.nl is het hele programma, inclusief tijden van de workshops, te vinden.

 

Over Charim
Zorggroep Charim is een ouderenzorgorganisatie met 15 locaties in de regio’s Veenendaal en Zeist. Zo’n 1700 medewerkers en 1300 vrijwilligers zetten zich dagelijks in om de naam van Charim – Hebreeuws voor ‘toewijding’ – in praktijk te brengen voor ruim 1.000 cliënten. Onze diensten en ondersteuning zijn breed: van welzijnswerk tot hospicezorg, thuis of in één van onze locaties.