Naar hoofdinhoud

Bezoekers ontdekken werken in de zorg

Afgelopen donderdag 1 december stonden de deuren van Charim-locatie Spathodea, aan de Oranje Nassaulaan in Zeist, wijd open voor mensen die interesse hebben in het werken in de zorg. Dat kan als professional, maar ook als vrijwilliger bij de zorggroep.

De Open Dag was een informele manier om te verkennen welke baankansen en opleidingsmogelijkheden er zijn binnen Charim. Bij de stands spraken de bezoekers met medewerkers van de verschillende afdelingen. Charims Wijkverpleging liet de veelzijdigheid van werken in de wijk zien en het Flexbedrijf informeerde over het Flexibel Werken bij Charim.
 
Verder waren er rondleidingen, interactieve workshops en demonstraties om alles te ontdekken over werken en leren in de ouderenzorg.

"Het is mooi & waardevol werk!" 

Agnes Looijen, Verzorgende IG in Spathodea was één van de aanwezige zorgprofessionals: ‘Het mooiste van mijn werk vind ik dat het uiteindelijk gaat om de mens achter het ziektebeeld’, ze liet de bezoekers daarom met een tillift ervaren hoe het is om zelf afhankelijk te zijn van zorg.

  
Walter de Boer, verpleegkundige in De Looborch, gaf een workshop over Parkinson en licht toe: “Werken in de zorg is keihard werken. Je moet ook kunnen accepteren dat je soms niet kunt doen wat je eigenlijk voor een cliënt zou willen, bijvoorbeeld omdat er een collega ziek is. Maar je krijgt er ontzettend veel terug. Het is waardevol werk, je helpt cliënten echt verder. Daarbij werk je met mensen die veel levenservaring hebben, wat goede gesprekken oplevert.’

Informeel kennismaken

Charim kijkt terug op een goede Open Dag en wil vaker deze informele momenten organiseren waarop iedereen kan verkennen of de zorg iets voor hem of haar is. Hieronder kan je je al aanmelden voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Je hoeft zeker niet te wachten op de volgende Open Dag.

Kennismakingsafspraak Werken bij Charim
Velden met een ster zijn verplicht