Naar hoofdinhoud

Aan de slag zonder diploma

De ouderenzorg is uitdagend en leuk.
Je geeft zoveel betekenis aan het leven van ouderen.

Het werken in de ouderenzorg is een betekenisvolle baan. Wij vinden het erg belangrijk dat je de bewoners leert kennen. Daar geven we je alle tijd en ruimte voor. Want, vanuit die relatie weet je wat de bewoner fijn vindt en nodig heeft. Jij ondersteunt de bewoner met wat hij of zij nog zef kan doen en helpt, ook het zorgteam, daar waar nodig is. Je maakt de dag!

Ook zonder zorgdiploma is er een baan die bij je past.
Zonder zorgdiploma start je in de functie woonassistent waarin je vooral de bewoners en het zorgteam ondersteunt in de zorgverlening. Deze ondersteuning is gebaseerd op wat de bewoner nog zelf kan (we stimuleren zelfredzaamheid) en waar hij of zij hulp bij nodig heeft. Dit doe je zelfstandig bij bewoners met een lichte zorgvraag of je helpt je zorgcollega’s als het gaat om een bewoner met een zwaardere zorgvraag.

Je helpt de bewoners bijvoorbeeld met:

  • toiletbezoek
  • aankleden
  • persoonlijke verzorging 
     

En bent verantwoordelijk voor: 

  • het opmaken van bedden 
  • het afruimen van de ontbijttafel 
  • het schoonmaken van de koelkast en keuken 

 
Verder ben jij diegene die zorgt voor een fijne sfeer in de huiskamer, waar de bewoners elkaar ontmoeten en met elkaar eten. Je bent er voor de bewoners en het bezoek zoals familie of naasten. 
 
Liever niet direct in de zorg? Kies dan voor de huishouding of het restaurant.
 
Je doet de opleiding via Charim. 
Om te starten in de functie, heb je geen enkele vooropleiding nodig. Wel verwachten we dat je een opleiding via ons volgt, zodat je goed weet hoe je het beste kunt zorgen voor onze bewoners. Je krijgt daarom een interne opleiding van Charim die vier of vijf dagen duurt. Deze opleiding is mbo gecertificeerd en wordt landelijk erkend, zodat je via Charim ook bouwt aan je eigen toekomst. Tijdens de opleiding leer je de basisvaardigheden voor de zorgverlening. De opleiding wordt uiteraard vergoed door Charim, maar moet je wel in het eerste jaar behalen. 

Nieuwsgierig? Laat vooral je gegevens vrijblijvend achter en ontdek jouw nieuwe baan in de ouderenzorg! 

Ja, ik ben nieuwsgierig! Bel mij voor meer informatie:

Laat je gegevens vrijblijvend achter en ontdek jouw baankansen in de ouderenzorg bij Charim 

"Jij maakt mijn dag!"

Kom kennismaken tijdens de open inloopmomenten 

Wanneer wij bij jou in de buurt zijn