Naar hoofdinhoud

Werken in de ouderenzorg is het mooiste werk!

Marjolein droomde altijd al van een baan waarin ze kon zorgen voor een ander. Haar droom is werkelijkheid geworden. Na de middelbare school begon ze haar werkleven in de ouderenzorg. Eerst als Helpende, maar helaas viel de functie weg. Toen Marjolein na twee jaar weer solliciteerde, wist ze het zeker: “In de zorg ben ik op mijn plek.” In de acht jaren die volgden, ontwikkelde Marjolein zich bij Charim tot zorgprofessional in de functie Verzorgende IG en inmiddels werkt ze al 3 jaar in De Engelenburgh.

“Nabijheid bieden in het laatste stukje van het leven, dat vind ik het belangrijkste!”

“Het is het mooiste werk! We kunnen er echt voor anderen zijn. Bijvoorbeeld in het laatste stukje van hun leven. Dat vind ik ook het belangrijkste. Ik wil dan nét dat extra stukje nabijheid kunnen bieden aan de bewoner. Ik wil dan de tijd nemen om er te zijn. Bijvoorbeeld als er geen familie is. Ik zeg dan soms: ‘U bent niet alleen, we zijn er voor u.’ Ik merk dat onze aanwezigheid soms een stukje angst kan wegnemen. Dát kunnen doen voor een bewoner, vind ik zo waardevol in mijn werk.”

“We zorgen met elkaar, voor elkaar!”

"Er zijn voor onze bewoners, dat doen we samen. Want we hebben ook oog voor elkaar als collega’s. Als een bewoner overlijdt, komt de arts en de teamleider met ons praten. Ze stellen de vraag hoe het met ons gaat, hoe wij naar de situatie kijken en waarin wij mogelijk hulp nodig hebben. Op die manier bieden zij ons een luisterend oor. Zo zorgen we niet alleen met elkaar, maar ook voor elkaar. En dat vind ik heel fijn!

“De veranderingen in de ouderenzorg zie ik als een kans om mijzelf steeds verder te blijven ontwikkelen.”

“Het werken in De Engelenburgh is heel leerzaam. Het is een grote zorglocatie waar je van alles tegenkomt. De zorgvraag van bewoners is enorm verschillend. De ene bewoner heeft een lichte zorgvraag, terwijl de andere bewoner bijna 24/7 ondersteuning vraagt. We merken dat de zorgverlening steeds zwaarder wordt. Ik zie dat als een kans om mijzelf verder te blijven ontwikkelen. Via Charims Academie kan ik volop bijleren met trainingen en vakgerichte cursussen. Als team is het ook grappig om van elkaar te leren hoe de zorgverlening verandert door de jaren heen. In het team werken oudere en jongere collega’s. Ik ontdek van de oudere collega’s hoe men de zorgverlening vroeger deed en de oudere collega’s leren weer nieuwere inzichten van mij. Dat met elkaar delen is leerzaam!”

Ook werken in de ouderenzorg? Bij Charim is er altijd een baan die bij je past, ook als je (nog) geen zorgdiploma hebt. Ontdek jouw baan met een vrijblijvend kennismakingsgesprek! 

Vraag gesprek aan