Naar hoofdinhoud

Charim presenteert zich tijdens het Zijfestival

Zeist Inspireert Jou. Dinsdagochtend 21 maart vond het Zijfestival plaats. Het Zijfestival is een onderdeel van Kracht on Tour, een initiatief van minister Bussemaker van Onderwijs Cultuur en Wetenschap.

Doel van deze tour is om het talent van vrouwen in de regio beter te benutten en hun financiële zelfstandigheid te vergroten. Ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen is economisch niet onafhankelijk. Zij verdienen minder dan 70% van het netto minimumloon. De kansen op de arbeidsmarkt moeten voor deze vrouwen verbeterd worden. Ook Zorggroep Charim vindt dit belangrijk.

Hotel Figi in Zeist was deze ochtend gereserveerd om dit evenement te realiseren. Ongeveer 250 tot 300 – veelal – vrouwen kwamen hierop af.

Wethouder Sander Jansen opende de morgen. Verschillende alleenstaande vrouwen vertelden hun verhaal. Indrukwekkend om te horen hoeveel lef zij tonen om te gaan voor een beter bestaan.

Naast een podiumprogramma en diverse workshops was er ook een inspiratieplein aanwezig. Als Zorggroep Charim waren ook wij bij dit evenement present. Op het inspiratieplein boden wij de vrouwen de mogelijkheid om kennis te maken met Zorggroep Charim. Naast de mogelijkheden voor betaald werk werd ook het doen van vrijwilligerswerk gepromoot. Velen wisten de weg naar ons te vinden. We kunnen terugkijken op een geslaagde morgen.

Charim aanwezig op Zij-festival