Maak de ouderenzorg mogelijk op jouw manier

HBO-kwaliteitsverpleegkundige

 

Over de functie
28 - 32 uur

Regio Veenendaal & Zeist

Ken jij als geen ander het belang van kwaliteit in de zorg? Dat komt mooi uit! Want onze bewoners verdienen échte persoonlijke aandacht. Als kwaliteitsverpleegkundige krijg jij te maken met een betekenisvolle en afwisselende agenda. Jouw werk speelt zich midden in het managementteam af, op de locatie. Door jouw ervaring als verpleegkundige weet je als geen ander hoe je zorgmedewerkers kunt coachen, zodat ook zij de beste kwaliteit aan onze cliënten kunnen leveren. Jij signaleert ontwikkelingen, uitdagingen en mogelijkheden en daarbij ben je natuurlijk altijd op zoek naar verbeteringen binnen de zorg. Hier krijg je ook écht de tijd voor. Dit alles doe je omdat onze cliënten de beste zorg verdienen en jij als geen ander het belang van kwaliteit in de zorg kent. Wil jij hieraan bijdragen? Niet twijfelen, maar doen!

Dat jij je dagelijks hard maakt voor de levenskwaliteit van onze cliënten vinden wij prijzenswaardig. Daar hoort een beloning bij! Wat je sowieso van ons mag verwachten:
- FWG 50 maximaal €3.818,87 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek;
- regelmatige werktijden;
- 8% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering;
- de mogelijkheid om tijdens het drinken van een kopje koffie of thee door te praten over deze mooie functie;
- volop keuze uit extra’s van het Charim voordeelmenu.
- trainingen die gericht zijn op de rol kwaliteitsverpleegkundige;
- de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen via de Charim Academie en keuze uit meer dan 100 online trainingen van GoodHabitz;

Solliciteer direct

Laat hier jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Dit zijn de functie-eisen

Kennis

Je blijft op de hoogte van innovaties en ontwikkelingen in de zorg en wet- en regelgeving. Je hebt ervaring met het afnemen van audits en kennis van het kwaliteitsmanagementsysteem.
Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding verpleegkunde. 

Zelfstandigheid

Je werkt binnen de kaders van geldende wet- en regelgeving en kwaliteitsbeleid. Je bent vindingrijk en neemt initiatief bij het vertalen van kwaliteitsbeleid en kwaliteitsverbeteringen in het zorgteam en het geven van adviezen aan het locatiemanagement.

Sociale vaardigheden

Kwaliteit en samenwerken zijn belangrijke termen binnen Zorggroep Charim. Vanuit jouw ervaring als kwaliteitsverpleegkundige ben je een aanspreekpunt voor de zorgmedewerkers. Je kent de kwaliteiten van jouw collega’s: door jouw aansturing en coaching benut je ieders kracht. Je hebt een scherpe blik bij het observeren van medewerkers en bewoners en hebt oog voor hun behoeften. Verder ben je communicatief sterk, tactisch en weet je jouw boodschap op een prettige wijze over te brengen. Je kunt weerstanden overwinnen bij het creëren van draagvlak voor kwaliteitsverbeteringen. Je bent in staat om teams te enthousiasmeren en kennis en vaardigheden over te dragen. 

Risico’s, verantwoordelijkheden en invloed

Je werkt binnen de kaders van geldende wet- en regelgeving en kwaliteitsbeleid. Je bent vindingrijk en neemt initiatief bij het vertalen van kwaliteitsbeleid en kwaliteitsverbeteringen in het zorgteam en het geven van adviezen aan het locatiemanagement.

Oplettendheid

Je kunt goed projectmatig werken en je vindt het belangrijk om het gesprek over de zorgkwaliteit aan te gaan. Want dát vormt dagelijks jouw rode draad. Staan de woorden ‘waardigheid en trots’ dichtbij je? Dat komt goed uit! Deze functie staat de komende tijd deels in het teken hiervan. Je bent oplettend bij het borgen van de kwaliteit en veiligheid van zorgverlening en onderneemt tijdig actie wanneer de kwaliteit en veiligheid van de zorgverlening in het geding komt. Lees meer over de rol van kwaliteitsverpleegkundige op de website van Waardigheid en trots: Waardigheid en trots - kwaliteit verpleeghuiszorg

Kwaliteit en beleid

Je borgt, bevordert en controleert de kwaliteit van de zorg op de locatie, je signaleert handelingsbekwaamheid of -handelingsverlegenheid en neemt audits af. Je draagt bij aan het ontwikkelen en aanscherpen van het kwaliteitsbeleid op de locatie, creëert draagvlak en draagt zorg voor de vertaling van het kwaliteitsbeleid en kwaliteitsinnovaties naar het zorgteam.

Je signaleert en analyseert in- en externe ontwikkelingen en vertaalt dit naar verbeteringen en adviseert het locatiemanagement hierover. Daarnaast bevorder je de interdisciplinaire samenwerking tussen de behandelaren en de teams.

Resultaat:

Profileren in het verpleegkundig vak door het nemen van initiatieven op gebied van continue verbetering van kwaliteit van de zorgverlening. Monitoren of procedures en werkprocessen werken, deze bijsturen en zo nodig nieuw beleid ontwikkelen.

Coachen

Je stimuleert, motiveert en toetst het werken volgens de kwaliteitsstandaarden en het methodisch werken. In het zorgteam ben je zichtbaar en een vraagbaak en voorbeeld voor collega’s wat betreft kwaliteitsgericht en methodisch werken.

Je spreekt collega’s voor wanneer de kwaliteit van zorg en dienstverlening in het geding komt en escaleert tijdig naar de teamleider.

Resultaat:

Instrueren, begeleiden en bijdragen aan deskundigheidsbevordering van medewerkers door het op peil brengen en houden van kennis en vaardigheden en het realiseren van kwaliteitsverbetering in de zorg en begeleiding van cliënten.

Jij ziet mogelijkheden in de zorg voor ouderen

Is dit de baan voor jou?

Ga jij het verschil maken in de ouderenzorg bij Zorggroep Charim?

Solliciteer direct

Laat hier jouw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

#DOENWE #charim